Pierwsza Olimpiada Gastronomiczna na Opolszczyźnie

Krzysztof Strauchmann
Krzysztof Strauchmann
Jednym z zadań było przygotowanie potrawy z drobiu.
Jednym z zadań było przygotowanie potrawy z drobiu. Archiwum SOSW w Prudniku
Jacek Kluś i Klaudia Nowotna, uczniowie klasy III szkoły zawodowej w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Prudniku wygrali I Olimpiadę Gastronomiczną dla zawodowych szkół specjalnych na Opolszczyźnie.

- Znaleźliśmy lukę na tym rynku. Sprawdziliśmy i dotychczas nikt na szczeblu wojewódzkim nie organizował takich rywalizacji dla szkół specjalnych - mówi dyrektor SOSW Eugeniusz Kurpiel. W I Olimpiadzie Gastronomicznej uczestniczyły drużyny z czterech ośrodków, także z Grodkowa, Nysy i Kędzierzyna Koźla.

- Mamy dobrą pracownię gastronomiczną. Ta klasa ciszy się dużym powodzeniem, bo uczniowie liczą na zdobycie pracy- mówi dyr. Kurpiel.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska