"Lody nto" są śmietankowo-waniliowe i przepyszne. Poznacie je po kolorze. Są niebiesko-żółte - jak nto!.
Jak wszystkie w Sopelku powstały tylko z naturalnych składników: mleka, śmietany, lasek wanilii i wyciągu z alg. To dzięki niemu mają charakterystyczny "smerfowy" kolor.
Produkcja lodów zaczyna się od stworzenia specjalnego cukrowego syropu, który potem mieszka się odpowiednimi dla smaku dodatkami oraz z mlekiem i śmietaną.
Tak przygotowana, gęsta emulsja trafia do frezera. To urządzanie, które miesza i mrozi lody. To dzięki niemu mrożone smakołyki mają delikatną i puszystą strukturę.
Z frezera lody przenoszone są do tzw. szokówki, której zadaniem jest szybko zmrozić lody, tak, aby zachować lekką strukturę. W jej wnętrzu panuje temperatura -34 st. C.
Po godzinie lody są przenoszone w bardziej łagodne warunki, czyli do zwykłej mroźni (tylko -24 st. C.), skąd w kuwetach trafiają już bezpośrednio do lodziarni.
Lody nto powstały bo przekroczyliśmy 50 tys. polubień na Facebooku. Możecie ich za darmo próbować w każdej lodziarni Sopelek w Opolu. Wystarczy, że pokażecie kupon, który można znaleźć w piątkowym i wtorkowym nto.
Smacznego! Świętujcie z nami!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?