Festiwalowe dania zjesz w Opolu za pół ceny!

Mirela Mazurkiewicz
Mirela Mazurkiewicz
Festiwalowa impreza na początek wiosny.
Festiwalowa impreza na początek wiosny.
Z okazji jubileuszowego 50. Krajowego Festiwalu Piosenki Polskiej Opole zaprasza do udziału w smacznej zabawie.

Choć do rozpoczęcia festiwalu zostały jeszcze prawie 3 miesiące festiwalowych specjałów można spróbować już dzisiaj (21.03) i to za połowę ceny.

Wśród pięćdziesięciu dań i napoi, które mają promować festiwal jest m.in. tradycyjna rolada śląska z kluskami i czerwoną kapustą, ale również bardziej egzotyczne dania jak na przykład zupa krewetkowa, wątróbki śródziemnomorskie czy pstrąg w migdałach.

Pełną listę lokali, oraz serwowanych przez nie festiwalowych specjałów można znaleźć na stronie: www.opole.pl. Ale uwaga! Dań w promocyjnej cenie można spróbować tylko dzisiaj (21.03).

Miasto promuje jubileuszową imprezę organizując również konkurs "Z nutką słodyczy" na oryginalny wyrób cukierniczy nawiązujący do opolskich festiwali. Do drugiego etapu zakwalifikowały się trzy firmy: Cukiernia Malik, Cukiernia Magosz oraz Wyroby Piekarniczo-Cukiernicze Zimmermann. Zwycięzca zostanie wyłoniony w połowie kwietnia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska