Składniki
- 200 g makaronu tagliatelle
- 150 g pancetty
- 150 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 op. pomidorów w puszce
- 150 g śmietany kremówki
- Natka pietruszki
- Parmezan
- Oliwa
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy.
Dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?