Makaron w stylu włoskiego karnawału

    Makaron w stylu włoskiego karnawału

    (BIL)

    Nowa Trybuna Opolska

    Aktualizacja:

    Nowa Trybuna Opolska

    Makaron w stylu włoskiego karnawału

    ©Fot. maspex/malma

    Czekamy na Wasze przepisy! Piszcie na adres: ebilicka@nto.pl
    Makaron w stylu włoskiego karnawału

    ©Fot. maspex/malma

    Składniki

    • 200 g makaronu tagliatelle
    • 150 g pancetty
    • 150 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 op. pomidorów w puszce
    • 150 g śmietany kremówki
    • Natka pietruszki
    • Parmezan
    • Oliwa
    • Sól, pieprz


    Przygotowanie


    Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu.

    Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
    Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy.

    Dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Warto zobaczyć

    Wideo