Składniki
2 opakowania tofu, 2 czerwone papryki, 1 cukinia, kilka pomidorów koktajlowych, kilka łyżek oleju
Marynata: 2 łyżki oleju, 2 łyżki ostrej musztardy, 2 łyżki syropu z agawy lub miodu, 1 łyżka sosu sojowego
2 ząbki czosnku, 1 mała gałązka rozmarynu, 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry, sól i czarny pieprz
Przygotowanie
Zmiksować wszystkie składniki marynaty.
Tofu pokroić w dużą kostkę, zalać marynatą i zostawić na kilka godzin w lodówce w szczelnie zamkniętym woreczku lub plastikowym pojemniku.
Następnie warzywa pokroić w duże kawałki, delikatnie natrzeć olejem i oprószyć solą, nabijać na patyczki do szaszłyków na przemian z zamarynowanym tofu.
Grillować z kilku stron do czasu, aż warzywa będą miękkie i lekko przypalone.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?