12 z 13
Poprzednie
Następne
Światowy Dzień Czekolady. Opolscy blogerzy polecają czekoladowe smakołyki!
Składniki:
15-20 szt. plastikowych jednorazowych łyżek, 100 g czekolady (u mnie 80 g mlecznej i 20 g gorzkiej), 1 płaska łyżka masła (lub 1 łyżka oleju), kolorowe posypki.
Produkty: Dużą deskę do krojenia lub tacę wykładamy folią aluminiową. Łyżki układamy tak, aby trzonki łyżek leżały trochę wyżej (opieramy o boki tacki lub podkładamy zwinięty listek ręcznika jednorazowego, jak na zdjęciu). Czekoladę roztapiamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Zamiast masła można użyć oleju, wtedy zastygająca czekolada nie będzie matowa, natomiast będzie zastygać nieco dłużej.
Plastikowe łyżki napełniamy płynną czekoladą i kiedy czekolada zacznie gęstnieć - dowolnie dekorujemy kolorowymi posypkami.