12 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Justyna Osiecka-Sułek/Bistro mama

Światowy Dzień Czekolady. Opolscy blogerzy polecają czekoladowe smakołyki!

Składniki:
15-20 szt. plastikowych jednorazowych łyżek, 100 g czekolady (u mnie 80 g mlecznej i 20 g gorzkiej), 1 płaska łyżka masła (lub 1 łyżka oleju), kolorowe posypki.

Produkty: Dużą deskę do krojenia lub tacę wykładamy folią aluminiową. Łyżki układamy tak, aby trzonki łyżek leżały trochę wyżej (opieramy o boki tacki lub podkładamy zwinięty listek ręcznika jednorazowego, jak na zdjęciu). Czekoladę roztapiamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Zamiast masła można użyć oleju, wtedy zastygająca czekolada nie będzie matowa, natomiast będzie zastygać nieco dłużej.

Plastikowe łyżki napełniamy płynną czekoladą i kiedy czekolada zacznie gęstnieć - dowolnie dekorujemy kolorowymi posypkami.

Zobacz również

Głogovia pewnie i wysoko wypunktowała Lechię

Głogovia pewnie i wysoko wypunktowała Lechię

Turyści opanowali Gubałówkę. To prawdziwe oblężenie

Turyści opanowali Gubałówkę. To prawdziwe oblężenie

Polecamy

Tragiczny wypadek na A1 na granicy Polski z Czechami. Nie żyją dwie osoby

Tragiczny wypadek na A1 na granicy Polski z Czechami. Nie żyją dwie osoby

Burze przejdą nad regionem. Może być niebezpiecznie. Jak należy się zachować?

Burze przejdą nad regionem. Może być niebezpiecznie. Jak należy się zachować?

Pogoń Szczecin zagra w europejskich pucharach? Kamil Grosicki: Kolejna lekcja w życiu

ROZMOWA
Pogoń Szczecin zagra w europejskich pucharach? Kamil Grosicki: Kolejna lekcja w życiu