2 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo, 4 łyżeczki chrzanu...
fot. Karolina Kornacka

Wielkanocne przepisy opolskich blogerów kulinarnych

Quchnia Karoli: Chrzan tarty z jajkami

Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo, 4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka ( lub więcej jeżeli ktoś woli ostre potrawy), 1 łyżka śmietany 18%, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka octu, sól - do smaku
Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy w makutrze z cukrem, octem i śmietaną. Dodajemy chrzan oraz starte na tarce o dużych oczkach białka, doprawiamy do smaku solą. Podajemy do jajek ugotowanych na twardo. Świetnie sprawdza się też jako pasta kanapkowa.


www.quchniakaroli.pl

Zobacz również

Regulamin Akcji „Drzewko za surowce wtórne”

Ważą się losy ustawy o pigułce „dzień po”. Prezydent ma wątpliwości

Ważą się losy ustawy o pigułce „dzień po”. Prezydent ma wątpliwości

Polecamy

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

„To było 5,5 roku ciężkiej pracy”. Opolscy radni PO podsumowują kadencję

„To było 5,5 roku ciężkiej pracy”. Opolscy radni PO podsumowują kadencję

Na Safari Neuville liderem po pierwszym odcinku, Kajetanowicz trzeci w WRC2

Na Safari Neuville liderem po pierwszym odcinku, Kajetanowicz trzeci w WRC2