Śląski Bifej został nagrodzony w kategorii Produkt Tradycyjny i Regionalny. Jurorzy docenili jakość i walory smakowe „Makaronu 8-jajecznego”, który jest sztandarowym produktem firmy z Krośnicy.
- To dla nas duży sukces, bo jesteśmy małą i wciąż rozwijającą się firmą, a już zostaliśmy zauważeni - podkreśla właściciel Krystian Staś.
Śląski Bifej działa na rynku od trzech lat. Główna siedziba firmy mieści się w Krośnicy, a zakład produkcyjny działa w Kadłubie pod Strzelcami Opolskimi. Przedsiębiorstwo Krystiana Stasia zatrudnia 3 osoby, które zajmują się produkcją tradycyjnego makaronu - bez sztucznych polepszaczy. Produkty Śląskiego Bifeju można kupić głównie na Opolszczyźnie i w woj. śląskim.
- Zaczynałem od hodowli drobiu i produkcji jaj, ale po tym, jak ceny radykalnie spadły, przebranżowiłem się na makaron - dodaje Staś. - Postanowiłem, że będę wytwarzał produkt taki sam, jak lata temu robiła moja babcia. Okazało się, że to był strzał w dziesiątkę, bo takiego makaronu brakowało. Obecnie inwestujemy w sprzęt i zamierzamy uruchomić nowoczesną wytwórnię makaronu bezglutenowego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?